Agenda

Duke Garwood (UK) komt naar de PX!

Duke Garwood is een multi-instrumentalist uit Londen met een mooie staat van dienst. Zo speelde hij samen met Mark Lanegan, Savages, Dave Gahan and the Soulshavers, Seasick Steve, Kurt Vile, Wire , Josh T Pearson en Archie Bronson Outfit. Garwood heeft een moeilijke relatie met de media. Hem wordt vaak verweten dat de songs op zijn albums donker zijn. Nu is het absoluut een feit dat Garwood geen hapklare rocknummers aflevert, die je zo mee zingt.
Hij brengt nummers, die het van hun sfeer moeten hebben. Losjes gespeeld en wellicht in één take op de band geslingerd.

De sound van Duke Garwood zit vaak in de psychedelische folk hoek met wat lichte blues trekjes. En de sfeer is erg mysterieus, soms neerslachtig. Een haast X-Files-achtig sfeertje. De combinatie van de muziek met de doorleefde, soms fluisterende zang van Garwood, doet denken aan bands in de divisie waarin Lou Reed, Jim Morrison, Leonard Cohen, Nick Cave, Tim Buckley, Syd Barrett en de ballad kant van Iggy Pop thuis horen. Niet de minsten dus!

Deze tour promoot Garwood zijn nieuwe album Rogues Gospel. Het album komt op 21 oktober 2022. Het opname proces was er een met een positieve inslag, open en zonder remmingen wat zeker zijn invloed heeft gehad op de sound. De live band zal bestaan uit John J Presley op Bass, Paul V May op drums en percussie en Duke Garwood op gitaar, zang, Toetsen, Klarinet en Saxofoon.

De support deze avond wordt verzorgt door de beste songwriters van het PXSG. Zij spelen ieder 2 a 3 nummers. De songwriters die spelen zijn: Frank Bond, Jack Deen, Roy de Smet en Niels Buijs.

Een prachtige avond dus voor de echte muziekliefhebber!

Duke Garwood (UK) komt naar de PX!