Agenda

Het andere geluid van Volendam

Dit evenement vindt plaats ALLEEN OP ZATERDAG en met GRATIS ENTREE!

We hebben besloten om het Andere Geluid van Volendam te concentreren op 1 dag, de zaterdag. Dit omdat met de mooie weersvoorspellingen het moeilijk is om beide dagen een mooi gevulde zaal te krijgen. De artiesten van de vrijdag zijn nu in het programma van de zaterdag verwerkt.

Daarnaast is besloten dat het festival GRATIS is. Het beste festival ooit werd in 1969 ook onverwachts gratis, dus dat belooft nog wat! Kom genieten van al dat Volendammer talent!

Vrijdag gaat Radio Dwars overigens wel gewoon door (Gratis). Ook is ons terras dan geopend tussen 19.00 en 22.00.

Zaterdag Programma (nieuwe programma)
Deur en terras open 18.00 uur
Buurtcentrum: Radio Dwars

Oefenruimte 1, in de kelder:
20.00 – 20.30 Donna Marie & Roy De Smet
21.15 – 21.40 Francis Alban Blake
22.20 – 22.45 PJM Bond
23.30 – 0.00 Niels Buijs & Jacob D Edward

Grote zaal:
20.30 – 21.10 Thumbs Up
21.40 – 22.20 One Clueless Friend
22.45 – 23.30 Lorem Ipsum
23.50 – 0.40 Blanko

Over dit festival
Volendam staat al heel lang bekend als het muzikaalste dorp van Nederland. Er zijn vele artiesten buiten de dorpsgrenzen bekend geworden en vaak wordt er ook verwezen naar deze artiesten als het gaat om muziek uit Volendam. Echter heeft Volendam zoveel meer te bieden op het gebied van muziek. De afgelopen 10 a 12 jaar zijn er steeds meer bands en songwriters opgestaan die eigen muziek maken. Soms is de muziekgeschiedenis van Volendam een last voor bands die eigen muziek maken en moeten ze vechten tegen de vooroordelen over Volendam maar tegenwoordig lukt het de Volendammer bands en Songwriters steeds meer om serieus te worden genomen buiten de grenzen van de gemeente. En niet te vergeten om succes te hebben buiten de dorpsgrenzen.

Op 17 juni organiseert Pop- en cultuurhuis PX ‘’Het andere geluid van Volendam’’. Een eerbetoon aan alle bands die eigen muziek maken en zo ook Volendam op een positieve manier promoten naar buiten toe. Dit jaarlijkse festival houdt jullie op de hoogte van wat er speelt en garandeert een mooie, gezellige en muzikale avond.

Het andere geluid van Volendam