Agenda

PXSG special: met o.a. Shadwick Wilde (Quiet Hollers, USA)

Kunstmaandspecial; ontdek de geheimen van goede songwriting en geniet van de verhalen en de prachtige muziek.

Tijdens deze speciale avond van het PX Songwritersguild werpen verschillende songwriters van het PXSG een blik op de kunst van songwriting. Hierbij gaat er in het bijzonder aandacht uit naar hoe bestaande muziek nieuw werk beïnvloedt en de rol van lenen, “jatten” en recycling in dit proces.

De songwriters vertellen, geven voorbeelden en spelen uiteraard muziek.

Speciale gast deze avond is Shadwick Wilde (USA).

Shadwick Wilde, beter bekend als frontman van de indierockband Quiet Hollers, brengt met ‘Forever Home’ komend najaar zijn tweede soloalbum uit. Het is het eerste soloalbum van de uit Louisville, Kentucky afkomstige singer-songwriter sinds ‘Unforgivable Things’ uit 2010. In de periode daartussen is Wilde, die in zijn tienerjaren enige tijd in Amsterdam woonde, vooral actief geweest met Quiet Hollers, waarmee hij ondertussen vier albums heeft uitgebracht en meermaals door Nederland heeft getoerd. ‘Forever Home’ verschijnt 22 september op Sofaburn Records, ‘Easy Rider’ is de eerste single van het album en nu beschikbaar.

Het laid back ‘Easy Rider’ kent een instrumentale basis van akoestische fingerpicking gitaarpartijen en subtiele pianolijnen, waarop Wilde zich tekstueel presenteert als een - meestal - stabiele partner: “I'm your easy rider / Your precious cargo is safe with me.” Een dankbare herinnering aan een relatie, en als openingstrack van de plaat is het een warm welkom voor de

luisteraar in het gevoel van tevredenheid dat het album in aanvang kenmerkt.

Ook Shadwick zal deze avond zijn geheimen m.b.t. zijn songwriterschap prijsgeven aan het publiek.

In het kader van de Kunstmaand is de toegang voor dit concert gratis.

Foto: Wes Proffitt